Åmli kommune

Med Tovdal og Årdalen naturreservat

 

Åmli kommune er preget av skog og uberørt natur. Kommunens sentrum ved Nidelva er proten mellom Telemark innlandsbygder og kystkommunene på Sørlandet. I senteret er det museum og kraftstasjon med infosenter som viser kraftutbyggingen i Nidelva. Vestenfor er det badeplass, minigolf og utgangspunkt for turister, blant annet opp til Trogfjell. Overalt er det grønn og frodig vegetasjon.

Reiser en vestover fra senteret på RV 413 ved Dølemo kommer en like etter krysset til skiltet som peker mot Tovdalen og Hillestad. Veien følger dalen ca. 30 km nordover mot Årdalen naturreservat med Rjukanfossen. Tovdalen er lite berørt av inngrep og er et attraktivt mål for norske og utenlandske turister.

Hillestad Kunstgalleri ligger naturskjønt rett ved veien ved øvre enden av Tveitvannet. Her er overnattingsmuligheter med høy standard - et flott utgangspunkt for fotturer i skog- og fjellterreng, og til dagsturer i bil til kjente steder i denne delen av landet.

Tovdalselva er på lange strekninger farbar med kano og kajakk med bredder preget av rik fauna og flora. Her er godt å fiske, og en kan leie både båt og fiskeutstyr.

Åmli og Tovdal når en over RV 41 som starter i Kristiansand og går til Brunkeberg i hjertet av Telemark. Fra Arendal på RV 42 til Hynnekleiv. Til Tovdal tar en til venstre ved Dølemo, til Åmli sentrum fortsetter en ca. 9 km på RV 41.

 Powered by Makeweb