Iveland og Birkens kommune

Oggevatn


 

Oggevatn er en særegen innsjø fordi den skal ha hele 365 små og store øyer. Samlet strandlinje er ca. 70 kilometer. Ikke rart at området er et eldorado for feriefolk med båt, kano eller kajakk. Landskapet, med smale idylliske, sund rammet inn av lave furukledte øyer er lite preget av menneskeverk. Naturen selv skaper landskapet og fargespillet i vekslende årstider.


Har en selv båt, er det bare å finne seg en plass å parkere bilen ved vannet. Mest hensiktsmessig er det vel å starte fra Ogge Gjestheim på nordvestsiden av vannet med overnattingsmuligheter, campingplass og kiosk med slag av fiskekort. Gjesteheimen leier også ut kanoer, telt, redningsvester, kokeutstyr og det som trengs for en villmarkstur på vannet.

 

Overnattingsmulighetene er mange, noen tilrettelagt med toalett o.a. Oggevatn gir en helt annerledes opplevelse enn besøk på andre grønne reisemål som er presentert på disse sidene -kanskje det grønne reisemål en vil huske best, om en trives i villmarken uten alt for mange medturister i nærheten.

Oggevatn ligger ca. 30 km nordøst for Kristiansand. Følge RV 405 forbi Vennesla. Noen kilometer etter tettbebyggelsen kan en ta til høyre og på smale veier komme til vannets østside. Til Ogge Gjestheim kommer en ved å forsette på RV 405.

 

Røyland Gård, Engesland

Røyland Gård ligger som en grønn oase i ei sørvendt li. Kulturlandskapet er vakker og velholdt. Uteareal og hage er anlagt i pakt med naturen og bukter seg fra kulturhagen opp til låve, våningshus og til hyttene. Her klukker det i små bekker og dufter fra blomster og urter.


Mye av maten som som serveres her blir hentet rett utenfor ”stuedøra”.  

 

Ganefryd i Røylands Ro 
Kom og opplev et måltid i Røylands Ro
som er en fryd for øyet og med en smak så go,
som pirrer din gane og roer din sjel,
som sitter i minnet som en sjelden juvel.

I et flott miljø - røft - men med stil i fred og ro

- uten dekning for mobil.


Om selskapet ditt blir stort eller lite
- står gjesten i sentrum hos oss, må vite.
Med lokale råvarer, så det er sagt,
i god tradisjon - men, i moderne drakt.
En enkel middag, eller fire retter
-det kommer an på hvor du lista setter.
Vi "skreddersyr" dag eller kveld for deg,
kanskje en tur før maten på Røylands hei ?
Med sikkerhet garanterer vi to
"Ganefryd i Røylands Ro" !!

Hilsen Marit og Frank

 

Røyland Gård ligger 60 km fra Kristiansand - følg riksvei 39 mot Evje. Ved Mosby ta av til høyre på riksvei 405 til Vennesla. Følg riksvei 405 til Engesland. Ta av til venstre mot skilt Røyland Gård, kjør 5 km og du vil se et nytt til Røyland. Kjør opp bakken og du er fremme.

Og 70 km fra Arendal - Følg riksvei 42 mot Evje. Ta av ved Vegusdal mot Engesland. Når du kommer til Engesland, ta av til høyre etter kirken mot skilt Røyland Gård. Kjør 5 km og du vil se et nytt skilt til Røyland. Kjør opp bakken og du er fremme.

 Powered by Makeweb