Audnedal kommune

Smedsland Gård

Smedslang gård ligger lunt på Vestsiden av Mandalselva, ca. 175 meter over havet. I nord  bruser Kollungtveitfossen, men ved gården flyter elven bred og stille. Antakelig går  bosettingen her langt tilbake i tiden.

Gården drives økologisk, med husdyr og grønnsaker. Det er også anlagt en  demonstrasjonshage med mange forskjellige urter.


Smedslang gård er spesielt interessant for barnefamilier. Det er muligheter for  overnatting. Her er det åtte senger i det gamle restaurerte tømmerhuset med moderne  bekvemmeligheter; kjøkken, vaskerom, bad og wc. Aktivitetene her er mange, med fjøsstell  på gården, fiske og kanopadling, bademuligheter og et flott turterreng langs elva og opp  i heiene omkring.

Fra kysten ved Mandal kan du enten kjøre Mandalen på vei RV 455 til Sveindal ca. 65  km. Ved Sveindal tar du til venstre på Rv 42 et lite stykke før du igjen svinger mot venstre ved skiltet. Du kan også kjøre Audnedalen på RV 460 til Håland, til høyre mot Sveindal og til høyre igjen like før Sveindal.

 Powered by Makeweb