Flekkefjord kommune

Hidra

Hidra er en øy på ca. 12 kvadratkilometer sydvest for Flekkefjord. Hele øya er et grønt  besøksmål i seg selv. Men det er de kulturhistoriske minner som kanskje først og fremst  fanger oppmerksomheten.

Kommer du med båt bør du søke havn i Rasvåg eller i Kirkehavn. Disse tettstedene har  bevart sin gamle trehusbebyggelse, med sine små velholdte hager som fra tidlig på  sommeren til langt utpå høsten står i et eneste fargesprakende blomsteflor. Du møter  Sørlandskystens gamle hager som også preges av nyttevekster som frukttrær og bærbusker,  små kjøkkenhager, gjerne med en liten potetåker, noen gulrot- og purresenger, og ikke  minst jordbær.

Rasvåg ligger på utsiden av øya, men en kanal som ble etablert allerede i det forrige  århundre gir adkomst for mindre båter også fra innsiden.

Med bil må du ta ferje over sundet. Også da bør du ta utgangspunkt i de to tettstedene.  Fra disse går det idylliske og interessante stier til andre deler av øya. Fra Kirkehamn  går en god turveg opp til høydene på sydsiden av tettstedet, til en utsiktspunkt som  under siste verdenskrig var sterkt befestet.

Fra Flekkefjord kjører du RV 44 til kryss med RV 469. Denne følges til ferjested ved  Kvellandsstrand. Opplysninger om ferjetider får du på telefon 38 32 12 60

 Powered by Makeweb