Søgne kommune

Søgne gamle kirke og Søgne Gamle Prestegård

På Søgnetunet ved Søgneelva finner du Kultursenteret Søgne gamle prestegård, Søgne  videregående skole og Søgne gamle kirke. Disse er bundet sammen av grønne plener,  blomsterutvalg og frukthager. Midt på prestegårdstunet står en stor lind. Oppe i  Fossheia står et vell av rhododendronbusker.

På kultursenteret kan du oppleve kulturutstillinger, konserter og teater i  utendørsamfiet og servering i eplehagen. I parken her er det en stor runestein, en grav  fra folkevandringstiden og en byste av store dikterhøvding Bjørnstjerne Bjørnson.

I 1858 ble Bjørnson viet til sin Karoline i Søgne gamle kirke. Hans far var prest i  bygda. Gamlekirka er fra 1640 og skal være Norges eldste bygning i bindingsverk Fra den  er det merket tursti opp til bygdeborgen, hvor det er fredet eikeskog.

I over hundre år har det vært landbruks- og planteskole på området her. I dag har skolen  egen blomsterdekoratørlinje. Vest for skolens nye driftsbygning er det plantet en liten  bøkeskog.

Kjør E 39 og ta av ved skiltet som viser Søgne. Etter 100 meter, ta til venstre i  rundkjøringen mot Tofteland. Fra Tofteland bru følges skilt "Søgne gamle  prestegård/kirke".

 Powered by Makeweb